SYSTIPO PROFESIONAL Sistem integrat de gestiune

pentru o tipografie dinamica


Planificare si Urmarire Productie

 

Modulul Planificare si Urmarire Productie asista utilizatorul in programarea lucrarilor la tipar si la finisare si in urmarirea comenzilor de la lansarea lor in productie pana la facturarea si livrarea catre beneficiar.

 

Urmarirea unei lucrari se face pe baza unui numar unic de comanda interna, generat automat de catre program, comanda fiind vizibila in lantul de productie pana la facturarea ei.

 


 

Functionalitati

 

  • Planificarea la tipar si planificarea la finisare se pot realiza automat sau manual, respecandu-se anumite criterii.
  • Planificarea automata la tipar a unei comenzi se face tinand cont de data de livrare stabilita cu beneficiarul, de gradul de incarcare a masinii si de timpul necesar pentru pre-press si realizarea placilor.
  • Planificarea automata la finisare se face in functie de data programarii fisei la tipar, numarul de ordine al operatiei de finisare, data de livrare, gradul de incarcare etc.
  • Pentru o mai buna vizualizare a datelor, programarea lucrarilor pe fiecare masina este reprezentata in mod graphic, avand posibilitatea de a vedea programarile pe fiecare masina sau pe fiecare operatie tehnologica pentru urmatoarele 10 zile, cat si programarile care au fost facute in trecut.
  • Odata programata, o fisa poate fi reprogramata manual la o data anume, se poate inversa ordinea de intrare a fiselor la tipar si la finisare, sau se poate amana programarea unei fise prin punerea ei intr-o lista de asteptare.
  • Programul permite inregistrarea timpilor de intrerupere pentru fiecare masina de tipar, existand optiunea de reprogramare automata a tuturor fiselor programate in intervalul de pauza.
  • Aplicatia lucreaza cu un sistem de stari OPEN/CLOSE definit pentru fiecare punct de lucru din lantul de productie (DTP, CTP, Aprovizionare, Tipar, Finisare, Facturare), astfel ca se cunoaste in fiecare moment stadiul unei lucrari.
  • Modulul permite generarea de rapoarte ce cuprind informatii specifice productiei: programarile cu lucrari pe fiecare masina de tipar, programarile pentru operatiile de finisare, tehnologiile folosite in realizarea lucrarii etc.